mantar kompost için ürünler (3)

Mantarlar - Moreller

Mantarlar - Moreller

Moreller, açık kahverengi, alveolu bir şapka, beyaz bir sap ve beyazımsı bir et ile bahar mantarlarıdır. Moreller, yeterince pişirildiği takdirde mükemmel yenilebilirler. Hazırlama İpuçları Doğadan gelen orman mantarları, hasat ve paketleme sırasında kontrol edilse de, aşağıdaki ilkelere uygun olarak temizlenmelidir: - Saplardan 2-3 mm kesmek - Mantarları, şapka ve lamelleri küçük bir fırça ile nazikçe fırçalayarak üzerindeki diken veya dal parçalarından arındırmak. - Sadece gerekli ise (toprak varlığı) mantarları suyun altında durulayarak veya nazikçe silerek yıkamak. Pişirme: Her zaman “yüksek ateşte” soteleyerek pişirin ve tercihen çıtır çıtır tüketin. Koruma İpuçları Moreller, hasat dönemi veya kökenine göre farklı özellikler gösterebilir. Bu nedenle her zaman çaba gösteriyoruz...
Enoki Mantarı

Enoki Mantarı

Enoki, minik beyaz veya bej bir şapka ve 10 santimetreye kadar uzayabilen uzun bir sap ile oluşur. Enoki, demetler halinde büyür ve odun artıkları veya talaş bazlı bir ortamda yetiştirilir. Özellikle Japonya'da yetiştirilir. Enoki, hafif tatlı, meyvemsi bir lezzete ve hafif çıtır bir dokuya sahiptir. Enoki mantarları, salatalarda çiğ olarak veya hızlıca pişirilerek mükemmeldir. Kullanıma hazır. Hazırlama İpuçları Asya mantarlarının temizlenmesi çok fazla zaman almaz. Onları nemli bir bezle silmek yeterlidir (bol su ile yıkamak, lezzetlerinin bir kısmını alır). Enoki'de her şey değerlidir. "Kullanıma hazır". Sadece substratla kaplı ucunu kesmenizi öneririz. Enoki çiğ olarak lezzetlidir. Salataları ve sandviçleri süsler ve tatlandırır. Çorbalara (şehriye gibi kullanılır) ve doğu tarzı pişirilmiş yemeklere eklenir, böylece ince lezzetini korumak için pişirme işleminin sonunda eklenir. İpuçları...
Sebzeler - Chanterelles

Sebzeler - Chanterelles

Koyu gri veya parlak sarı tonlarında bir huni şapkası ile tanınırlar. Etleri sarımsı ve aromalıdır. Genellikle karışımlarda kullanılırlar. Hazırlama İpuçları Doğadan toplanan chanterelle mantarları, hasat ve paketleme sırasında kontrol edilse de, aşağıdaki ilkelere uygun olarak temizlenmelidir: 2 ila 3 mm ayak kısmını kesin. Mantarları, şapka ve lamelleri küçük bir fırça ile nazikçe fırçalayarak, varsa diken veya dal parçalarından arındırın. Sadece gerekli ise (toprak varsa) mantarları suyun altında yıkayarak veya nazikçe silerek temizleyin. Pişirme: Her zaman “yüksek ateşte” soteleyin ve tercihen çıtır çıtır tüketin. Doğranmış ve “hazır kullanıma” uygun mantarların elbette sadece pişirilmesi yeterlidir. Saklama İpuçları Chanterelle mantarları, hasat dönemi veya diğer faktörlere bağlı olarak farklı özellikler gösterebilir.